fbpx

Algemeen

“Lesgeven vanuit de wensen en dromen van de leerling”

Algemeen

Wat ik erg belangrijk vind, is de leerling individueel goed begeleiden en lesgeven naar zijn/haar niveau. Daarom geef ik lessen op maat, voor iedere leerling verschillend. De 2 belangrijke doelen die ik aan elke les stel zijn dat er geleerd wordt, maar dat het vooral ook leuk en interessant is. Elke les zal uit verschillende onderdelen bestaan om de lessen fris en leuk te houden. Het leren bespelen van het instrument staat voorop. Ik probeer theoretische onderdelen zoveel mogelijk met kleine spelletjes op een leuke manier aan te leren, en toe te passen in de praktijk. Het leggen van een goede en brede basis vind ik erg belangrijk. Om goed aan te sluiten bij de wensen en interesse van de leerling vraag ik ze om naast het lesboek liedjes uit te zoeken die ze zelf graag zouden willen leren. Van deze liedjes schrijf ik complete bladmuziek, in een versie die precies aansluit bij het niveau van de leerling. Ik geloof dat zelf uitgekozen liedjes de beste motivatie naar boven haalt en dat daardoor het niveau het snelste omhoog gaat, mits deze op het juiste niveau uitgeschreven en gearrangeerd zijn. De lesboeken vallen buiten de lesprijs, maar kunnen wel voordelig bij mij gekocht worden. De bladmuziek die ik zelf voor de leerlingen uitschrijf zit wel bij de lesprijs inbegrepen. Ik streef ernaar om elk lesjaar met de leerlingen een studio-opname te doen waarna ik in overleg met de leerlingen en ouders andere instrumenten eromheen opneem om zo een mooie track als blijvende herinnering te krijgen, en om een optreden te doen met alle leerlingen. Zo krijgen de leerlingen ervaring in de studio en op het podium, wat zowel erg leuke als waardevolle ervaringen zijn! In dit document vindt u meer informatie over de lessen in het algemeen.

Meer informatie over:

  • “Beginnen met gitaarles als je 58 bent, is toch iets anders dan beginnen op je 14e. Ik heb Markes dus netjes gevraagd of ie dat wel zag zitten. Inmiddels zit mijn eerste maand les er op. Ik vijl de nagels van mijn greephand. Er verschijnt al eelt op mijn vingertoppen en ik vind het nog steeds leuk. Ik mag nog steeds komen van Markes. En dat blijf ik doen, met veel plezier.”
    Ger
    Gitaarleerling
  • “Wat ik erg fijn en positief vind aan de pianoles is dat mijn docent ook rekening houdt met mijn eigen muzieksmaak. Regelmatig komt er een stuk voorbij van mijn favoriete artiest. En als ik er qua niveau nog niet aan toe ben, dan maakt hij een eenvoudigere variant van, maar toch steeds met genoeg uitdaging.”
    Maartje
    Pianoleerling

Leerlingenconcert 2019

Leerlingenconcert 2018