fbpx

Bladmuziek

“Door middel van bladmuziek op het juiste niveau het speelplezier vergroten”

Een van de werkzaamheden die ik veel uitvoer is het uitschrijven van bladmuziek op maat. In mijn muziekschool zie ik de kracht van het kunnen spelen van muziek die de leerling mooi vind, met bladmuziek op het niveau waar de leerling op dat moment is. Wil jij ook een nummer kunnen spelen wat je graag luistert? Vaak zijn er eenvoudigere versies te maken waarbij de essentie en melodie van het origineel te behouden is.

Ook schrijf ik veel muziek uit voor muzikanten (in kerken) die met een groep/combo/band willen meespelen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamd ‘Leadsheat’. Hierop staat een melodielijn in noten, met de zangtekst eronder en de akkoorden daarboven. Maar hoe kan je op de piano meespelen? welk ritme moet je drummen? Welk gitaarslagje past er mooi bij? Hoe kan je iets anders dan de melodie meespelen op een melodie instrument zoals een fluit, viool, cello? Voor al deze genoemde situaties kan ik gepaste bladmuziek op jouw niveau maken, vanaf een lage prijs. Hoe tof is het om dan op jouw niveau mee te kunnen spelen met andere muzikanten, en te kunnen genieten van het samen muziek maken!

Voorbeelden:

  • Het uitschrijven/arrangeren van pianomuziek, gospelmuziek & popnummers op jouw niveau;
  • Het uitschrijven van extra partijen bij leadsheats (pianoarrangementen, gitaararrangementen, drumpartijen, arrangementen voor melodieinstrumenten);
  • Het uitschrijven van volledige arrangementen voor bands of combo’s;
  • Transcripties maken van originele muzikale partijen uit geluidsopnames.

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden! Als ik iets voor je kan uitschrijven op jouw niveau, stuur dan 2 á 3 muziekstukken mee die je goed kan spelen op jouw instrument zodat ik op het juiste niveau kan uitschrijven. Voor arrangementen voor een band of combo hoor ik graag welke instrumenten er meespelen. Kijk in de fotogalerij naar enkele voorbeelden, en schroom niet om meer impressies van mijn werk op te vragen.