fbpx

Cajonbouw

“Vanaf de inkoop van het hout tot de laatste laklaag.”

Cajonbouw

Het begon ooit met de bouw van een cajon voor eigen gebruik. Inmiddels jaren verder volgden vele cajons. Het begint bij het uitzoeken van het hout bij de houthandel, en eindigt bij de laatste laklaag die de cajons krijgen. Het is een mooi proces waar ik tijd en aandacht in steek om het beste uit elke cajon te halen. Ik heb een eigen uniek stemmechaniek ontwikkeld waardoor je bij elke cajon het geluid van de snaren kunt afstellen. Nadat de vorm en het stemmechaniek af zijn, worden ze netjes afgewerkt. De cajons worden geverfd in verschillende kleurcombinaties waarbij ik vaak de nerven van het voorblad in de kleur van de kast extra naar voren laat komen. Tussen 2016 en 2019 heb ik een model gehad waar er ruim 60 van zijn gebouwd en verkocht. De afgelopen jaren heb ik veel verschillende houtsoorten, snarematten en constructiemogelijkheden uitgeprobeerd. Daarnaast heb ik ook veel onderzocht en kennis opgedaan. Dit alles om de beste klank voor een betaalbare prijs te krijgen. Na deze experimenten en kennis ben ik in 2019 drie verschillende series gaan bouwen, met hogere kwaliteit hout, andere materialen en constructietechnieken.

  • “De cajon bevalt prima. Super blij ermee. Gekocht als kerstkado voor mijn muzikale zoon voor in onze muziekkamer, naast de piano en gitaren. De klank is waanzinnig goed. Het voorblad is erg responsief en de bas blaast letterlijk en figuurlijk de kamer in. Esthetisch is ie ook zeer fraai - hij wordt zelfs 'gedoogd' in de woonkamer. 😉 (02-01-2020)
    Mark
    Cajon klant
  • Ik ben zeer tevreden. De verpakking was in mijn ogen prima voor het doel. De cajon is in ieder geval ongeschonden aangekomen. En hij klinkt heeeeeel goed…de bas is prachtig en de snaren klinken ook zeer naar wens. (02-05-2019)
    Marc
    Cajon klant

Cajon kopen

Voor de huidige modellen kunt u bij mijn marktplaatsadvertenties kijken. Geluidsfragmenten en videobeelden zijn hier te vinden. Voor meer informatie of een afspraak om langs te komen en de verschillende modellen uit te proberen kunt u vrijblijvend contact opnemen. Pinapparaat aanwezig!

Het is ook mogelijk om de cajons te verzenden met Track en Trace. De verzendkosten zijn € 12,95 inclusief 21% btw. Neem daarvoor contact op via mail (info@mcmouthaanmusic.nl), telefoon/WhatsApp (0640943680) of het contactformulier. Ik zorg dat u een factuur krijgt, en na ontvangst van betaling wordt de cajon binnen 3 dagen verzonden.

Eventuele retourkosten zijn voor de koper. Bekijk hier de volledige algemene voorwaarden voor de cajonverkoop.

Draagtas Cajon

Draagtas cajon                    € 19,95 incl. 21% btw

Naast de unieke cajons van McMouthaan Music, zijn bij ons ook stevige padded draagtassen voor cajons te verkrijgen! Deze tassen zijn geschikt om op de rug te dragen, over de schouder te hangen en in de hand mee te nemen. In combinatie met de aankoop van een cajon is de draagtas slechts € 16,95.

Afmetingen (H x B x D): 50 x 34 x 34 cm

Het is ook mogelijk om de draagtassen te verzenden met Track en Trace. De verzendkosten zijn € 7,95 inclusief 21% btw. Neem daarvoor contact op via mail (info@mcmouthaanmusic.nl), telefoon/WhatsApp (0640943680) of het contactformulier op mijn website. Ik zorg dat u een factuur krijgt, en na ontvangst van betaling wordt de draagtas binnen 3 dagen verzonden (mits op voorraad).