fbpx

Missie

“De schoonheid en de kracht van muziek mogelijk
maken voor iedereen!”

Markes Mouthaan

Graag stel ik me even voor. Ik ben Markes Mouthaan, geboren in 1998 en opgegroeid met veel muziek. Toen ik 8 jaar was begon ik aan 4 jaar blokfluitles. Op mijn 9e begon ik ook aan pianoles, wat ik ruim 6 jaar bij de muziekschool onder verschillende leraren heb gevolgd. Vanaf mijn 11e heb ik ook meerdere drum-en percussielessen gehad zowel bij de muziekschool als bij privéleraren. Toen ik 13 jaar werd ging ik ook op zangles en een jaar later op gitaarles, wat ik respectievelijk 4 en ruim 2 jaar heb gevolgd. Na de havo ben ik in 2015 toegelaten op het conservatorium Codarts in Rotterdam, voor de opleiding Docent Muziek met als primair instrument piano. Daar kreeg ik binnen de opleiding naast pianolessen van Walter Bertram ook wekelijks gitaarles, drumles, zangles en muziektheorie. Ook heb ik een jaar lang stage gelopen in het basisonderwijs als muziekleerkracht. Helaas kon ik door medische redenen de opleiding niet afmaken, en moest ik in 2018 stoppen. Nog steeds volg ik lessen op mijn instrumenten om mezelf door te blijven ontwikkelen als muzikant en leraar.

Missie

In 2015 begon ik met het opzetten van mijn onderneming, met op 1 september 2016 de officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Het bedrijf groeit erg hard, en ik doe mijn werk met heel veel plezier en toewijding.

Muziek is enorm mooi en krachtig. Er komen steeds meer onderzoeken over muziek en het brein, hoe belangrijk muziek is voor het samenwerken van de hersenhelften. Muziekonderwijs:

 • Verbetert het functioneren van het geheugen
 • Verhoogt het IQ van kinderen met 8-9 punten
 • Bevordert de taalontwikkeling, uitdrukkingsvaardigheden en spraakontwikkeling
 • Verbetert het ruimtelijk inzicht en sociale vaardigheden; weten wanneer je op de voorgrond staat en wanneer je ‘tweede stem’ bent
 • Leert aandacht te richten op relevante informatie
 • Stabiliseert de emoties van kinderen; de linker- (spraak&denken) en rechterhersenhelft (emoties) werken beter met elkaar samen
 • Bevordert emotionele stabiliteit en empathie; sneller emotie herkennen in stemgeluid en muziekstukken, goed voor het zelfvertrouwen, discipline, groepsgevoel, trots en omgaan met conflicten
 • Leert te multitasken; koppeling beweging (motorisch) & geluid (sensorisch)

Een verzameling van meerdere onderzoeken kan je ook hier vinden. Mijn missie is om dit mooie en krachtige van de muziek mogelijk te maken voor iedereen. Daarom geef ik voor iedere leerling lessen op maat. Van jong tot oud, ik sta open voor uitdagingen en om het onwaarschijnlijke het tegendeel te bewijzen. Zo heb ik leerlingen vanaf 5 jaar tot 65 jaar, heb ik leerlingen met grote concentratieproblemen die op school moeilijk meekomen en leerlingen die maar een paar procent kunnen zien. Waar ze op veel punten in hun leven tegen moeilijkheden aanlopen kunnen ze in de muziek juist kansen pakken, zich ontwikkelen en genieten van wat ze kunnen.

In de studio wil ik voor beginnende tot gevorderde muzikanten een laagdrempelige ingang zijn voor het delen van hun muzikale talenten en het verbreden van hun publiek. Van eenvoudige covers voor YouTube tot het opnemen en uitbrengen van een compleet studioalbum, van een liedje voor een speciale gelegenheid tot demo’s om je nummers meer vorm te geven voor je de studio in gaat, ik denk graag mee in wat ik voor jou kan betekenen. 

Meer onderzoeken over muziek en het brein:

 • Een prachtig en erg duidelijk college over muziek en de hersenen door Prof.Dr. Erik Scherder, heel eenvoudig uitgelegd (17 minuten)
 • Een duidelijk animatiefilmpje over het bespelen van een instrument en de hersenen, met Nederlandse ondertiteling (5 minuten)
 • Een kort en duidelijk animatiefilmpje over het effect van muziek op de hersenen vanuit verschillende onderzoeken (3 minuten)
 • Een krantenartikel van Prof.Dr. Erik Scherder over muziek en de hersenen
 • Een kort en duidelijke video met Prof.Dr. Erik Scherder over waarom muziek zoveel met je doet, wat er gebeurd als je muziek maakt, en waarom het zo belangrijk is om met muziek bezig te zijn (3 minuten)

Piano Select

Sinds november 2018 werk ik samen met de pianowinkel Piano Select. Piano Select is gespecialiseerd in het importeren en reviseren van piano’s en vleugels. Zoals Yamaha U1/U3 piano’s of C-serie vleugels, Kawai piano’s of goedkope starters piano’s die voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Mijn studio/lesruimte is gevestigd in het pand van Piano Select. Vanuit McMouthaan Music verleen ik verschillende diensten aan Piano Select, voornamelijk als verkoopspecialist waarbij ik samen met de klant op zoek ga naar een geschikte piano bij de wensen van de klant. Daarnaast leer ik hier ook de technische werkzaamheden. Het werken met piano’s op die manier is geweldig, en is al snel een mooie passie geworden naast de werkzaamheden in McMouthaan Music.