fbpx

Cajonbouw

“Vanaf de inkoop van het hout tot de laatste laklaag.”

Cajonbouw

Geschiedenis
Het begon ooit met de bouw van een cajon voor eigen gebruik. Inmiddels jaren verder volgden vele cajons. Het begint bij het uitzoeken van het hout bij de houthandel, en eindigt bij de laatste laklaag die de cajons krijgen. Het is een mooi proces waar tijd en aandacht in gestoken wordt om het beste uit elke individuele cajon te halen. We hebben een eigen uniek stemmechaniek ontwikkeld waardoor je bij elke cajon het geluid van de snaren eenvoudig kunt afstellen. Nadat de vorm en het stemmechaniek af zijn, worden ze netjes afgewerkt. De cajons worden geverfd in verschillende kleurcombinaties waarbij we vaak de nerven van het voorblad in de kleur van de kast extra naar voren laat komen. Tussen 2016 en 2019 hadden we ons eerste een basismodel, waarvan er ruim 60 zijn gebouwd en verkocht. De afgelopen jaren hebben we veel verschillende houtsoorten, snarematten en constructiemogelijkheden uitgeprobeerd. Daarnaast hebben we veel onderzocht en kennis opgedaan. Dit alles om de beste klank voor een betaalbare prijs te krijgen. Na deze experimenten en opgedane kennis zijn we vanaf 2019 drie verschillende series gaan bouwen, met hogere kwaliteit hout, andere materialen en constructietechnieken. Deze series krijgen positieve beoordelingen van klanten. Omdat er geen groothandel of winkel tussen komt, kunnen we hoge kwaliteit voor betaalbare prijzen aanbieden. Naast beginners en amateur drummers/percussionisten, weten inmiddels ook veel drummers/percussionisten uit de professionele muziekindustrie de cajons van McMouthaan Music te vinden.

Het bouwen doen we met onze hele familie. Elke serie die we bouwen streven we naar een nog hogere afwerking en constantere bouwkwaliteit. Kom gerust eens langs om met ons bedrijf en producten kennis te maken!

  • “De cajon bevalt prima. Super blij ermee. Gekocht als kerstkado voor mijn muzikale zoon voor in onze muziekkamer, naast de piano en gitaren. De klank is waanzinnig goed. Het voorblad is erg responsief en de bas blaast letterlijk en figuurlijk de kamer in. Esthetisch is ie ook zeer fraai - hij wordt zelfs 'gedoogd' in de woonkamer. 😉 (02-01-2020)
    Mark
    Cajon klant
  • Ik ben zeer tevreden. De verpakking was in mijn ogen prima voor het doel. De cajon is in ieder geval ongeschonden aangekomen. En hij klinkt heeeeeel goed…de bas is prachtig en de snaren klinken ook zeer naar wens. (02-05-2019)
    Marc
    Cajon klant

Cajon kopen

U kunt de cajons vanaf dit moment online bestellen in de webshop van Piano Select! Piano Select is ons andere familiebedrijf en tevens de locatie waar we de cajons produceren en verkopen. U bent ook van harte welkom om de cajons te komen uitproberen. Zoekt u een specifieke klank/reactie in een cajon, dan raden wij aan om langs te komen in onze showroom. Binnen eenzelfde serie kan de klank net iets verschillen. Ook elk meubel is net anders, en omdat we ze zelf bouwen kan een meubel soms wat oneffenheden hebben in vergelijk tot een fabrieksmatig geproduceerde cajon. Wilt u toch online bestellen en een digitale indruk vooraf? Neem contact met ons op voor een video van de beschikbare modellen.

Draagtas Cajon

Draagtas cajon                    € 22,- incl. 21% btw

Naast de unieke cajons van McMouthaan Music, zijn bij ons ook stevige padded draagtassen voor cajons te verkrijgen! Deze tassen zijn geschikt om op de rug te dragen, over de schouder te hangen en in de hand mee te nemen.

Afmetingen (H x B x D): 50 x 34 x 34 cm